Τους χειμερινούς μήνες ένας κινητήρας βενζίνης κατά την εκκίνηση του μετά από δύο ώρες και παραπάνω στάσης χρειάζεται τουλάχιστον τρία λεπτά να λειτουργήσει με σταθμευμένο το όχημα για να ξεκινήσει να αναπτύσσεται ομαλά η θερμοκρασία λαδιού, για να λιπαίνεται σωστά, αλλά και η θερμοκρασία του υγρού κυκλώματος ψύξης.

Η σταδιακή ανάπτυξη θερμοκρασίας του κινητήρα και παράλληλα η διαστολή των μετάλλων βοηθάει στη μικρότερη καταπόνηση του , ειδικότερα στο χώρο καύσης.

Ένας κινητήρας πετρελαίου χρειάζεται σε αντίστοιχες συνθήκες περίπου το διπλάσιο χρόνο ζέσταμα και αυτό οφείλεται στο ίδιο το καύσιμο το οποίο η ανάφλεξη του γίνεται δια της συμπίεσης με αέρα στο χώρο καύσης που σημαίνει ότι η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη.

Ανεξάρτητα πλέον με το καύσιμο εφόσον περάσει ο απαιτούμενος χρόνος ζεστάματος εν στάση , οδηγούμε το αυτοκίνητο με χαμηλές στροφές στο κινητήρα έως ότου δούμε το όργανο θερμοκρασίας στο καντράν του αυτοκινήτου να βρίσκεται στη μέση της διαβάθμισης του . Πλέον ο κινητήρας βρίσκεται σε θερμοκρασία λειτουργίας και οδηγούμε με πιο υψηλές στροφές εφόσον απαιτείται.

Για παράδειγμα σκεφτείτε ότι μετά από τρεις ώρες ύπνο ξυπνάτε και αμέσως ξεκινάτε να κάνετε γρήγορα κοιλιακούς. Η ζημιά στους μύες θα είναι τεράστια επειδή δεν έχετε «ζεσταθεί» . Κάτι τέτοιο γίνεται και με το αυτοκίνητο.

Categories: Kokkalis-service

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Kokkalis-service

Καλοκαιρινές Διακοπές

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι το συνεργείο μας θα παραμείνει κλειστό απο 12/08/2021 έως 25/08/2021 για τις καλοκαιρινές διακοπές. Σας ευχόμαστε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Και πάλι δίπλα σας απο Read more…

Kokkalis-service

Λιπαντικό σέρβις (oil service)

Λιπαντικό σέρβις από €30,00 + ΦΠΑ  και  δωρεάν έλεγχος 30 σημείων !! * Η προσφορά αφορά αυτοκίνητα με κινητήρες που δέχονται λιπαντικό 10W-40 . Στη τιμή συμπεριλαμβάνονται έως 4lt λιπαντικό 10W-40 υψηλών γερμανικών προδιαγραφών , Read more…

Kokkalis-service

Καλοκαιρινές διακοπές

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το συνεργείο μας θα παραμείνει κλειστό κατά το διάστημα 11 με 19 Αυγούστου 2018 λόγω καιλοκαιρινών διακοπών. Και πάλι κοντά σας από 20 Αυγούστου . Σας ευχόμαστε Καλές διακοπές Read more…